Yogiman beelden

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Yogiman Beelden

Als je een Yogiman beeld ziet staan, dan word je daar niet meteen vrolijk van zou je denken. Dit is ook perfect normaal want een Yogiman beeld is een beeld van een Boeddha die voorovergebogen zit en aan het huilen is. Om die reden wordt hij ook wel de Weaping Buddha of Orang Malu genoemd. De Boeddha kon al het leed in de wereld niet meer aan en was heel erg verdrietig. Daarom zit hij met zijn hoofd in zijn handen voorovergebogen te mediteren, al huilend.

Verschillende uitzichten

Toch hoef je niet meteen ook droevig te worden wanneer je een Yogiman beeld tegenkomt. Je kan hem immers ook van een andere kant bekijken en er plots heel anders over denken en dit is dan ook heel letterlijk genomen. Want je hebt drie uitzichten aan een Yogiman beeld:

  • Vanaf de voorkant: de vingertoppen van de Yogiman zijn handen lijken op een lachende mond.
  • Als je een Yogiman beeld vanop zijn zijkant bekijkt, dan zie je er een foetus in, die dan weer staat voor nieuw leven en dus allesbehalve verdriet op roept.
  • Wanneer je de Yogiman langs de achterkant bekijkt, kan je dan weer de vorm van een hart terugzien.

Waar de Yogiman dus symbool voor staat is kracht, nieuw leven en bescheidenheid.

Yogiman beelden uit Fiberclay

Uiteraard worden deze Yogiman beelden verkocht in verschillende uitvoeringen, groottes en materialen. Een van de bekendste materialen waaruit dit beeld wordt gemaakt, is toch wel fiberclay. Dit is een combinatie van klei en glasvezel wat maakt dat het materiaal dus erg sterk en duurzaam is. Het voordeel is dat dit materiaal het uiterlijk heeft van beton of steen, maar dat hij een stuk lichter is dan deze materialen. Fiberclay is geverfd materiaal, het is dus belangrijk dat je hem goed onderhoudt als je niet wil dat de toplaag minder mooi wordt.

Yogiman beeld kopen?

Omwille van zijn betekenis en waar hij symbool voor staat, is het een goed idee om een Yogiman beeld in huis te halen en te kopen. Maar waar zet je hem eens je hem gekocht hebt en thuis geleverd krijgt? Volgens de legende is het noodzakelijk dat een Yogiman beeld met zijn gezicht naar de deur staat. Mensen die bij jou binnenkomen, moeten hem bij binnenkomst dan even over zijn hoofd aaien en dit neemt eventuele slechte gedachten van hen weg, waardoor bezoekers nooit met slechte bedoelingen bij jou binnenkomen!

Hou je het toch liever gewoon bij een standaard Boeddhabeeld dat is je volste recht! Deze kan je kopen op boeddhabeeld.be en wordt zeer snel aan huis geleverd omdat alle beelden in eigen voorraad zijn! Welk soort Boeddhabeeld je ook kiest, je zal er dus zeer snel van kunnen genieten.