Woondecoratie? Kies voor een Oosters tintje

woondecoratie

Als je op zoek bent naar nieuwe woondecoratie, overweeg dan eens om voor een Oosters tintje te gaan. Het gebruik van Oosterse decoratieve elementen kan je interieur net dat beetje extra geven, waardoor het er uniek en stijlvol uitziet. In dit artikel bespreken we een aantal voorbeelden van Oosterse woondecoratie, waaronder Boeddhabeelden, Horen zien en zwijgen beelden en kaarsenhouders.

Boeddhabeelden

Een Boeddhabeeld is een klassiek voorbeeld van Oosterse decoratie. Boeddhabeelden zijn er in vele soorten en maten en kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals hout, brons, steen of keramiek. De Boeddha is een symbool van rust, vrede en wijsheid. Een Boeddhabeeld kan dan ook een gevoel van sereniteit in je huis brengen. Plaats het beeld op een prominente plaats, bijvoorbeeld op een kast of tafel.

Horen zien en zwijgen beelden

Een ander voorbeeld van Oosterse woondecoratie zijn de Horen zien en zwijgen beelden. Deze beelden zijn geïnspireerd op een oude Japanse wijsheid en worden vaak gebruikt als symbool voor respectvol en discreet gedrag. Het beeld bestaat uit drie apen die elk hun handen voor hun oren, ogen of mond houden. Het idee is dat ze niets kwaads zien, horen of spreken. Horen zien en zwijgen beelden zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen en kunnen een mooie toevoeging zijn aan je woonkamer of slaapkamer.

Kaarsenhouders

Een derde voorbeeld van Oosterse woondecoratie zijn kaarsenhouders. Kaarsenhouders zijn er in vele soorten en maten en kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals glas, keramiek of metaal. Oosterse kaarsenhouders hebben vaak een prachtig ontwerp en zijn rijkelijk versierd met patronen en kleuren. Plaats de kaarsenhouders op een prominente plaats, bijvoorbeeld op een tafel of vensterbank, en geniet van het sfeervolle licht dat de kaarsen verspreiden.

Al met al zijn er veel manieren om Oosterse woondecoratie toe te voegen aan je interieur. Of je nu kiest voor een Boeddhabeeld, Horen zien en zwijgen beelden, kaarsenhouders of andere Oosterse decoraties, ze kunnen je huis een uniek en stijlvol tintje geven. Bovendien brengen ze vaak een gevoel van rust en sereniteit met zich mee. Overweeg dus zeker eens om voor een Oosters tintje te gaan als je op zoek bent naar nieuwe woondecoratie.

Meer lezen: