Voorjaarskriebels: aan de slag in de tuin

thema oosterse tuin

Het voorjaar is in volle gang en dat betekent dat het tijd is om de handen uit de mouwen te steken en de tuin klaar te maken voor de lente. Een frisse start begint met het opruimen van de tuin en het voorbereiden van nieuwe ideeën en plannen. Dit jaar is een Oosters thema populair in de tuin. Hier zijn een paar tips om je tuin klaar te maken voor het voorjaar.

De tuin opruimen

Begin bij het begin: ruim de tuin op. Verwijder afgevallen bladeren en takken, en snoei de struiken en bomen die dat nodig hebben. Haal het onkruid weg en maak de grond vrij van stenen en ander afval. Dit is ook een goed moment om te bekijken wat er goed heeft gewerkt in je tuin en wat niet. Misschien moet je sommige planten verplaatsen of nieuwe planten toevoegen.

Oosters thema

Een Oosters thema brengt een rustgevende sfeer in je tuin. Gebruik bijvoorbeeld Japanse elementen zoals een Koi-vijver of een Zen-tuin. Kies voor planten die passen bij een Oosters thema, zoals bamboe, Japanse esdoorn en bonsai. Of voeg een Japanse lantaarn toe als decoratie. Een Oosterse tuin is minimalistisch, dus kies een paar elementen die goed bij elkaar passen en houdt het rustig.

Tuinbeelden

Om de Oosterse sfeer nog meer te versterken, kun je kiezen voor tuinbeelden. Beelden van Boeddha, Japanse krijgers of dieren zijn populair in een Oosterse tuin. Maar ook abstracte beelden passen goed bij dit thema. Plaats de beelden op een mooie plek in de tuin, bijvoorbeeld tussen de planten of naast een vijver. Zorg dat de beelden goed passen bij de rest van de tuin.

Klaar voor de lente

Als de tuin is opgeruimd en het Oosterse thema is doorgevoerd, is het tijd om te genieten van de lente. Maak een plan voor het onderhoud van de tuin gedurende het seizoen en noteer welke planten wanneer moeten worden gesnoeid of bemest. Geniet van de bloeiende planten en de fluitende vogels. Zet een bankje of een tuinstoel op een mooie plek en lees een boek of geniet van een drankje in de zon.

Kortom, met een paar simpele stappen maak je je tuin klaar voor het voorjaar. Ruim op, kies een Oosters thema en voeg tuinbeelden toe. Zo ben je helemaal klaar om te genieten van de lente in je eigen tuin.

Tip: Bekijk onze tuinbeelden, tempelleeuwen en pagodes!

Meer lezen: