Uitleg Yogiman

Yogiman

Een Yogiman of Orang Malu, wanneer je niets of niet veel kent van het Boeddhisme zal dit je waarschijnlijk niets zeggen. Voor mensen die erg in het Boeddhisme geloven en er aanhanger van zijn, zal de Yogiman geen onbekend figuur zijn. De Yogiman wil namelijk zoveel zeggen als bescheiden of verlegen man. Maar van waar komt deze man dan juist?

Oorsprong Yogiman 

De Yogiman vindt zijn oorsprong in landen als India en Indonesië. Het stelt een man voor die in zichzelf gekeerd is en verlegen aan het mediteren is. Hij wordt ook de Weaping Boeddha genoemd, omdat hij al mediterend weent om al het leed dat er in de wereld is. Hij lijkt misschien ongelukkig, toch is deze Orang Malu in zijn hart wel gelukkig en heeft hij vrede met zichzelf gevonden.

De Weaping Boeddha van verschillende kanten 

Als je interesse hebt in een Yogiman beeld kopen, dan zal je vanzelf merken dat je dit beeld van verschillende kanten kan bekijken en dat er langs elke kant wel iets nieuws te ontdekken valt. Er zijn drie kanten die elk hun eigen symbool hebben:

  • Bekijk je de Yogiman langs de voorkant, dan kan je een lachende Boeddha ontdekken. Het hoofd van de man moet zijn neus voorstellen, de handen zijn de tanden en de oren stellen de ogen van de Boeddha voor.
  • Als je de Yogiman echter langs de zijkant bekijkt, dan kan je weer een kind in foetushouding ontdekken en dit symboliseert dan weer reinheid, puurheid en een nieuw begin in het leven.
  • Draai het beeld om en bekijk je hem langs achter, dan kan je in zijn rug het hart van de Orang Malu herkennen.

Plaatsing van het Boeddhabeeld 

Een Yogiman beeld kopen kan je doen bij boeddhabeeld.be. Je krijgt het snel thuis geleverd en wanneer dit het geval is, is de plaatsing van het beeld echter heel belangrijk. Je kan hem niet op elke manier zetten. Dit beeld houdt al het kwade buiten en je moet hem met zijn rug naar de deur of hoofdingang plaatsen. Wanneer je dagelijks een keer over de rug van dit beeld wrijft en je hem goed behandeld, worden al jouw zorgen weg genomen en zal jouw zelfvertrouwen groeien! 

Meer lezen: