Shiva beelden

Toont alle 2 resultaten

Direct leverbaar
37,97
Direct leverbaar
32,97

Shiva beelden kopen: een prachtige toevoeging aan uw interieur

Shiva is een van de belangrijkste goden in het hindoeïsme en wordt vaak afgebeeld als de god van vernietiging en wedergeboorte. Het kopen van Shiva beelden is een geweldige manier om een spirituele en culturele sfeer toe te voegen aan uw interieur.

Shiva beelden en hun betekenis

Shiva is een complexe godheid met vele aspecten en verschijningsvormen. In sommige tradities wordt hij afgebeeld als een asceet die mediteert in de bergen, terwijl in andere tradities hij wordt afgebeeld als een danser die de kosmische energie vertegenwoordigt. Het meest bekende beeld van Shiva is echter dat van de Nataraja, de kosmische danser.

De Nataraja wordt vaak afgebeeld met vier armen en een been dat de lucht in steekt. Dit been staat symbool voor bevrijding, terwijl de vier armen verschillende aspecten van Shiva vertegenwoordigen. Een van de armen houdt een drum vast, waarmee de ritmes van het universum worden geslagen. Een andere arm houdt een vlam vast, die staat voor vernietiging en wedergeboorte. De derde arm maakt een gebaar van geruststelling, terwijl de vierde arm naar de opgeheven voet wijst, die bevrijding symboliseert.

Waarom Shiva beelden kopen?

Het kopen van Shiva beelden is een geweldige manier om een spirituele en culturele sfeer toe te voegen aan uw interieur. Shiva beelden zijn niet alleen mooi om naar te kijken, maar hebben ook een diepere betekenis. Ze kunnen dienen als een herinnering aan de cyclische aard van het leven en als een symbool van de zoektocht naar spirituele verlichting.

Bovendien zijn Shiva beelden een geweldige manier om uw waardering voor de hindoeïstische cultuur te tonen. Door een Shiva beeld in uw huis te plaatsen, toont u respect voor de rijke tradities en gebruiken van India.

Materialen en prijzen

Shiva beelden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder brons, messing, hout en steen. Bronzen Shiva beelden zijn vaak duurder vanwege de complexiteit van het beeld en de gebruikte materialen. Messing en houten beelden zijn meestal goedkoper, terwijl stenen beelden een hogere prijs hebben vanwege de zwaarte en het vakmanschap dat nodig is om ze te maken.

De prijs van Shiva beelden varieert sterk, afhankelijk van het materiaal, de grootte en het vakmanschap dat bij de vervaardiging ervan is gebruikt. Een kleine messing Shiva beeld kan bijvoorbeeld al verkrijgbaar zijn voor enkele tientjes, terwijl een grote bronzen Nataraja beeld wel duizenden euro’s kan kosten.

Hoe Shiva beelden te onderhouden

Om uw Shiva beeld in goede staat te houden, is het belangrijk om het regelmatig schoon te maken. Dit kan worden gedaan met een zachte doek en een mild reinigingsmiddel. Het is belangrijk om het beeld niet bloot te stellen aan direct zonlicht of extreme temperaturen, omdat dit de kwaliteit van het beeld kan aantasten.

Als uw Shiva beeld een bronzen afwerking heeft, is het belangrijk om deze af en toe in te wrijven met een laagje bijenwas. Dit helpt de glans te behouden en beschermt het beeld tegen oxidatie. Het is ook belangrijk om het beeld af en toe te polijsten om het te laten glanzen.

Samengevat..

Shiva beelden zijn niet alleen prachtige decoratieve objecten, maar hebben ook een diepere spirituele en culturele betekenis. Door een Shiva beeld in uw huis te plaatsen, voegt u niet alleen een stukje Indiaas erfgoed toe aan uw interieur, maar herinnert u zich ook aan de cyclus van vernietiging en wedergeboorte in het leven. Door op de juiste manier voor uw Shiva beeld te zorgen, kunt u ervoor zorgen dat het in goede staat blijft en een leven lang meegaat.