Monnik beelden

Resultaat 1–16 van de 17 resultaten wordt getoond

Monnik beelden

Naast de typische Boeddhabeelden die iedereen wel kent van op het zicht, zijn er ook nog andere beelden die in het Boeddhisme gekend zijn. Denk maar aan Ganesha beelden of Monnik beelden. Er zijn verschillende Monnik beelden te vinden, maar vooral de Shaolin Monniken zijn de bekendste. Waar staan deze beelden eigenlijk juist voor?

Kinds en vrolijk

Kom je een Shaolin Monnik beeld tegen, dan valt je waarschijnlijk meteen één ding op: de kindsheid en de vrolijkheid van het beeld. De reden hiervan is dat Shaolin eigenlijk Jong Bos betekent. Deze Shaolin was een monnik die heel veel tijd doorbracht in de tempel met als doel om deze te beschermen en te behoeden van allerlei gevaren die op de loer lagen. De tempel waar hij zo veel tijd in doorbracht, is nu het bekende Shaolin klooster in China.

Kung Fu

Iets waar de Shaolin monniken heel erg om bekend staan, is het uitoefenen van Kung Fu. Dit is een verdedigingssport die zij uitoefenden en ze werden dan ook ingezet om keizers bij te staan in het tegengaan van de dreiging van Japan. Maar in 1723 was er een keizer die helaas deze monniken als gevaar zag en hierdoor mochten ze niet langer vechten. Hier konden de Shaolin Monniken echter niet mee leven en ze gingen door, in het geheim weliswaar. Hierdoor ontstond de Triade. Hier kwam een rode vlag bij voor de vechtende monniken.

Monnik beelden tegen gevaar

Wanneer je dus een monnik beeld wil kopen, dan zal het je, zoals je al wel kon verwachten, beschermen tegen het gevaar. Hiervoor stonden ze bekend en ze zaten daarom ook in het leger. Wil jij ook beschermd worden tegen het gevaar en een Monnik beeld kopen? Deze zijn in verschillende houdingen te verkrijgen:

  • Een monnik met een boek staat bekend voor kennis en wijsheid.
  • Een Shaolin monnik met een hand op zijn hoofd, staat dan weer symbool voor ontspanning en rust.

Koop je een Monnik beeld aan, dan betekent dit dus dat je geen gevaar meer zal kennen. De beelden zijn te koop voor zowel binnen als buiten.

Andere beelden kopen

Hecht je niet zo veel betekenis aan de Monnik beelden, dan zijn er gelukkig ook nog die andere beelden die je kan kopen. Boeddhabeelden kan je bijvoorbeeld kopen boeddhabeeld.be, dé webshop en specialist in Boeddhabeelden. Deze beelden brengen rust en balans in huis en creëren meteen een rustige, maar gezellige sfeer in huis. Wanneer je Boeddhabeelden koopt bij Boeddhabeeld.be, dan mag je zeker zijn van een kwaliteitsvol beeld dat snel aan huis geleverd wordt! Er is een eigen voorraad van beelden die is aangelegd, dit maakt dat snel leveren bij hen mogelijk is en hierdoor heb jij heel snel rust en balans in huis.