Het verhaal achter de lachende Boeddha

lachende boeddha

Een Boeddha is een beeld dat wel bij meerdere mensen in huis of in de tuin staat. Vooral bij mensen die aanhanger zijn van het Boeddhisme, is hij erg geliefd. Maar wat dacht je van een lachende Boeddha? Deze heb je misschien nog niet zo vaak gezien. Gezellig en leuk is hij zeker en vast, maar zit er ook meer achter deze lachende Boeddha?

De Boeddha van de toekomst 

Een lachende Boeddha of ook wel een Maitreya genoemd, wordt aanschouwd als de Boeddha van de toekomst. Deze Maitreya stond bekend om zijn vriendelijkheid en om zijn grote wens om andere mensen gelukkig te maken. Het Boeddhisme zoals we dat nu kennen zal op een dag stoppen, daar is men van overtuigd. Dit, omdat meer mensen op hun eentje zijn, er meer haat en kwaad in de wereld is. Wanneer dat gebeurt, zal de lachende Boeddha opstaan en opnieuw vrolijkheid in de wereld brengen. Een nieuw Boeddhisme zal op dat moment ontstaan.

Hoe kan je de lachende Boeddha herkennen? 

Een lachende Boeddha is een Boeddha die op zich niet zo veel scheelt van het gewone exemplaar, op uiterlijk vlak dan toch. Toch zijn er een aantal zaken waaraan je deze Boeddha kan herkennen en dat zijn de volgende:

  • Een lachende Boeddha kan je nu terugvinden in een dikkere Boeddha dan de gewone Boeddhabeelden. Hij heeft een dikke buik en vooral hieraan kan je hem meteen herkennen. 
  • Heel vaak wordt hij uitgebeeld met een pot dat hij boven zich vasthoudt. Hier zitten dan kostbaarheden in. Of je hem nu in de versie met of zonder pot boven zich tegenkomt, gezellig is hij alleszins! 

Boeddhabeelden kopen of krijgen 

Er wordt wel eens beweerd dat je Boeddhabeelden moet krijgen, niet zelf kopen voor ze geluk brengen, maar dat hoeft niet zo te zijn. Je kan perfect een Boeddha, of hij nu lachend is of niet zelf aankopen. En dit kan je doen op boeddhabeeld.be, een webshop gespecialiseerd in Boeddhabeelden. Voor binnen of voor buiten, om te geven of te houden, ze worden hoe dan ook snel aan huis geleverd! 

Meer lezen?