Boeddha hoofden

Toont alle 7 resultaten

Boeddha hoofden

Wanneer je een grote fan bent van het Boeddhisme en je dit graag in jouw interieur en tuin laat terugkomen, dan kan je online wel eens gaan shoppen. Er zijn tal van dingen te koop over het Boeddhisme, waaronder Boeddha beelden en Boeddha hoofden. Boeddha beelden vind je in allerlei formaten, materialen, kleuren terug waardoor je een echt beeld naar jouw zin wel kan vinden. Maar ook Boeddha hoofden zijn er bij uitstek te vinden. Maar waarvoor staat een Boeddha hoofd nu eigenlijk en hoe kan je er gemakkelijk eentje aankopen?

Waarvoor staan Boeddha hoofden?

Het gezicht van de Boeddha heeft een vriendelijke uitstraling en dat is typisch voor hoe een Boeddha wordt neer gezet. Heel veel Boeddha hoofden zie je afgebeeld met een uitstulping boven op het hoofd. Vroeger was het de gewoonte om het haar in een knot boven op het hoofd te binnen, waarschijnlijk wordt er daarom naar verwezen. In de loop der jaren is de echte puntige knot vervangen door een bult die bedekt is met kleinere krulletjes. Dit zou dan weer verwijzen naar spiritualiteit en wijsheid van Boeddha. De meeste Boeddha hoofden zijn ook te zien met een cirkelvormig teken op het voorhoofd, dit staat voor het goddelijke en bovenmenselijke personages.

Verschillende Boeddha hoofden

Boeddhabeelden zelf zijn er in verschillende vormen en soorten, zowel voor binnen als voor buiten en dat geldt ook voor Boeddha hoofden. Ook deze zijn er in beelden voor binnen als in tuinbeelden. Boeddha hoofden in een tuinbeeld zijn er ook in verschillende soorten te verkrijgen. Vaak is het het hoofd van de Tian die als Boeddha hoofd gebruikt wordt. Dit is het grootst zittende Boeddha beeld dat gemaakt is in brons en in HongKong staat. Ze zijn ook in verschillende materialen voor buiten te verkrijgen zoals hout, polystone, keramiek en fiberclay.

Hoe een Boeddha hoofd plaatsen?

Wanneer je een tuinbeeld Boeddha hoofd koopt, is de manier van plaatsen in de tuin wel belangrijk. Je kan hem ofwel op een grijs bijpassende sokkel plaatsen of wel gewoon zonder sokkel, maar dan naast het terras. Wanneer je een Boeddha hoofd voor binnen koopt, kan je hem op de kast in de hal plaatsen, alsook in de slaapkamer of de woonkamer.

Boeddha hoofden kopen

Wanneer je een Boeddha hoofd kopen gaat, moet je op een aantal zaken letten wil je een goede aankoop doen:

  • Materiaal: niet elk materiaal is even duurzaam. Stenen en bronzen beelden zijn het meest duurzaam. Je hebt ook beelden in gips en terracotta, maar die zijn daar weer heel moeilijk mooi te houden;
  • Kwaliteit: een Boeddha hoofd, zowel voor binnen als voor buiten moet van goede kwaliteit zijn. Een mooi afgewerkte Boeddha met een aantrekkelijk gezicht is vaak een goede koop;
  • Stijl: welke stijl van Boeddha vind jij leuk? Er zijn Boeddha beelden in honderd verschillende houdingen en stijlen en vaak verwijzen deze houdingen wel naar een bepaalde gebeurtenis in het leven van de Boeddha. Het is aan jou om uit te maken welke stijl jij leuk vindt.

Boeddhabeelden kopen

Boeddhabeelden kopen wil je met een gerust hart kunnen doen bij een specialist in Boeddhabeelden. Dit kan bij Boeddhabeeld.be. Kwaliteit, duurzaamheid en vakkennis staan hier voorop. Een ruim assortiment in Boeddhabeelden wordt aangeboden én bovendien worden ze snel verzonden. Hierdoor zal jij het Boeddhabeeld, in welke stijl, vorm of soort dan ook, snel in huis hebben. En vanaf dan is het genieten maar! Ben je nieuwsgierig geworden? Neem gerust eens een kijkje op de website en heb je vragen of wil je advies? Stel ze gerust aan de klantenservice, je wordt met heel veel plezier verder geholpen!