3 tips voor het plaatsen van tuinbeelden

tuinbeelden plaatsen tips

Als jouw tuin op het moment nog heel kaal is en je wil deze wat aankleden, dan is het plaatsen van tuinbeelden altijd een goed idee. Maar hoe weet je nu welk tuinbeeld in jouw tuin past? Veel hangt af van wat voor soort tuin je hebt en wat je natuurlijk zelf graag ziet en niet. Tuinbeelden tips geven wij je graag mee in dit artikel! 

Welke beelden passen bij welke tuinstijl? 

Welk beeld zal passen in welke tuin, hangt voor een groot deel ook af van welke soort tuin je hebt. Heb je bijvoorbeeld een moderne tuin, dan zit je altijd goed met een abstract tuinbeeld. Heb je eerder een mediterrane tuin of een boerderijtuin, dan moet je meer in de richting van waterpartijen en fonteinen gaan kijken. Ben je fan van beelden van dieren en vogels? Dan heb je geluk want een van de tuinbeelden tips is dat deze vrijwel in alle soorten tuinen passen.

Tuinbeelden tips materialen 

Als je een tuinbeeld gaat kopen, moet je natuurlijk ook rekening houden met het materiaal van het tuinbeeld en of dit bij jouw tuin zal passen. De meest voorkomende tuinbeelden materialen zijn de volgende:

  • Aardewerk en natuursteen: tuinbeelden in deze materialen passen heel goed in mediterrane tuinen, romantische tuinen en wellnesstuinen.
  • Tuinbeelden in natuurlijke materialen zoals hout, riet, rotan en bamboe passen goed bij ecotuinen, boerderijtuinen en bostuinen. 
  • IJzeren, stalen, bronzen en metalen beelden passen goed bij moderne tuinen, de kleine hippe stadstuinen en in moderne loungetuinen. 

Beelden van mensen 

Een beeld van een mens, zoals een Boeddha tuinbeeld, past meestal wel in moderne tuinen. Wanneer je een kleine tuin hebt, kan je rond een groter tuinbeeld werken en de rest van de tuin hier verder naar inkleden. Wanneer je een grote tuin hebt, moet je voor een groter tuinbeeld kiezen of een kleiner Boeddha tuinbeeld op een trapje of muurtje zetten. Anders loop je het risico dat dit beeld totaal niet opvalt. 

Heb je een tuin waarin volgens jou een Boeddha tuinbeeld perfect in zou passen? Dan moet je er ook nog een vinden. Ga eens kijken op boeddhabeeld.be voor het perfecte tuinbeeld voor jouw tuin. Ruim assortiment en snel geleverd! 

Meer lezen: